Het Begin

Elk verhaal heeft een begin en dit is het mijne. Zo lang ik me kan herinneren ben ik altijd wat aan de mollige kant geweest. Niet te dik, maar net dat klein beetje overgewicht. Op mijn zevende zette een non van het CLB me na het jaarlijkse medisch onderzoek op dieet. Geen limonade meer, geen choco meer, geen koekjes meer. Mijn ouders rolden eens uitvoerig met hun ogen, want wie zet er nu een kind van zeven op dieet? Eén regel voerden ze in voor mij en daarvoor ben ik hen nog altijd heel dankbaar. Ik mocht alleen limonade of andere frisdrank drinken in het weekend, bij het eten. Zelfs vandaag drink ik dankzij die regel nauwelijks frisdrank of andere dranken dan water.

Maar toch, nu bijna twintig jaar later, loop ik nog altijd rond met dat beetje overgewicht. Het is maar een heel klein beetje. Mijn ideale gewicht zou 58kg zijn. Mijn huidige gewicht ligt ongeveer tien kilo hoger als dat ideale gewicht en als ik even mijn BMI bereken op eender welke site die zulke BMI rekenmachine aanbiedt, dan kom ik op ietsje meer als 25 uit, zijnde nét in de categorie “overgewicht” vallende. Als ik dan heel mijn leven vecht tegen het overgewicht en het me eigenlijk nooit echt gestoord heeft, waarom nu plots wel? Het is een vraag waar ik zelf mee zit en waar ik niet meteen het antwoord op weet, maar ja, die extra kilo’s, dat buikje en die vetrolletjes, die storen me. Ik besef dat iedere kilo extra die je meezeult slechte gevolgen kan hebben voor je gezondheid op lange termijn: kanker, diabetes, hartfalen, bloedklonters,… You name it. Overgewicht is een vies beestje.

Waar het misloopt bij mij? Goh, moest ik een gepast antwoord weten op die vraag, dan zou ik dit stukje niet schrijven, dan had ik deze blog niet gestart. Ik eet te veel brood zowel ‘s ochtends als ontbijt als ‘s middags tijdens de lunch. Op dat brood eet ik dan ook nog eens graag een dikke laag choco. Ik vermoed dat dat wel eens de grote boosdoener zou kunnen zijn. Daarom dus ook dat ik bij die twee maaltijden wil beginnen. Een ontbijtplan heb ik al uitgedokterd, alleen de lunch en vooral de werklunch blijft een hekelpunt. Daarom dat ik met deze blog op zoek wil gaan naar lekkere, makkelijke en vooral gezonde lunchgerechtjes die ik in mijn brooddoos mee naar het werk kan nemen. En als ik onderweg wat kilo’s verlies, dan is dat uiteraard mooi meegenomen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *