De supermarkten doen mee!

De afgelopen weken vond ik zowel bij Delhaize als bij Carrefour hun nieuwe magazines. In beiden was er een stukje te lezen over brooddozen en lunches. Carrefour richtte zich daarbij wat meer op de kids, Delhaize ging zowel voor de kids als voor de volwassenen. Lunchboxen en bentoboxen zijn helemaal in, zo lijkt het wel! Hoera! De recepten zien er overheerlijk uit en ik heb er al een paar op mijn lijstje gezet, maar toch ging het mis.

Ik maak een brooddoos voor mezelf. Eén persoon en eigenlijk ben ik niet zo’n heel grote eter, om eerlijk te zijn. Het Vriendje eet mijn overschot het ‘s ochtends op als er te veel is, maar ik probeer zo te plannen dat die er niet is. Niet omdat ik het Het Vriendje niet gun, natuurlijk, maar gewoon omdat zuinig omspringen met eten en niet alles weggooien belangrijk is. Ik probeer het ook niet te doen met de overschotjes van het avondeten van de dag voordien. Het moet een maaltijd zijn die op zich staat, die lunch. De recepten zijn allemaal voor 4 personen of meer. Dus moet ik gaan zitten rekenen en sja… Drie eieren delen door vier is niet zo evident.

Maar waar in godsnaam vind je dan ook eenvoudige eenpersoonsgerechten die je makkelijk kan meenemen als lunch? Wie de gouden tip heeft, mag het mij gerust laten weten. Tot dan ga ik proberen om drie eieren te delen door vier.

One thought on “De supermarkten doen mee!

  1. Of vier eieren delen door twee en mij laten mee-eten van je heerlijke maaksels?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *