Het Lunchplan

Een plan opstellen voor de lunch bleek toch iets minder evident. De afgelopen jaren beperkte mijn lunch zich tot drie boterhammen: twee met kippenwit, een met choco. Ja, daar is die choco weer. Heel veel mensen hebben een bloedhekel aan boterhammen, maar om eerlijk te zijn eet ik niet liever. Ze zijn op een wip en een geit klaargemaakt, ze zijn niet zwaar en geven net genoeg energie om de rest van de middag mee door te komen. Maar jullie weten even goed als mij dat iedere dag dezelfde lunch eten misschien toch niet helemaal dat is.

De bedoeling is om meer slaatjes, soepen en gevarieerdere boterhammen te eten. Ik wil meer fruit en groenten tijdens mijn lunch én minder granen. Steeds meer en meer lees ik over de vreemde invloed van té veel granen/gluten in een dieet. Omdat ik zelf wel wat kwaaltjes heb die zouden kunnen verklaard worden door een té glutenrijk dieet, wil ik er gewoon van af. Niet honderd procent natuurlijk. Dat is niet mogelijk, maar alles met mate. Dat lijkt mij een goed motto. “Alles met mate” en ook wel “gebruikt uw gezond verstand een beetje”. Die boterhammen zullen soms wel eens terug in mijn brooddoos sluipen, daar ben ik zeker van, maar als dat maar af en toe is, dan kan ik daar zeker mee leven.

Dus de afgelopen dagen heb ik schaamteloos rondgesurfd op het wereldwijde web en heb ik verschillende recepten gepinned. Deze recepten ga ik dan de komende tijd uitproberen. Het is de bedoeling dat ik hier op termijn een overzicht plaats van al mijn lunches (inclusief een instagramfoto uiteraard, ah ja, hipstergewijs en zo) en dat er ook wat lunchrecepten verschijnen zodat jullie ook aan jullie eigen Project Brooddoos kunnen beginnen!

One thought on “Het Lunchplan

  1. Heb je mijn overzicht van suikervrije ontbijt- en lunchideeën al eens bekeken? Daar staan misschien ook wel een aantal recepten tussen. Enkel zoet wel, want als ik ‘s middags iets hartigs eet, komt dat meestal omdat het een restje van de avond voordien is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *