KISS!

Nee, nee, dit blogbericht gaat niet over kusjes en zoentjes gaan. Wat in godsnaam zou dat te maken hebben met eten, jongens? Serieus? Deze KISS staat eigenlijk voor “Keep it simple, stupid!”. Het KISS-principe komt er eigenlijk op neer dat je dingen eenvoudig moet houden. Van zodra je een interface of iets dergelijks voorziet van te veel poehaa, dan komen daar problemen uit voort. Een interface met te veel knopjes bijvoorbeeld kan gebruikers van die interface in de war brengen.

Ik pas dit principe ook keihard toe op de inhoud van mijn brooddoos. Er wordt nooit uitgebreid gekookt en er zullen geen culinaire hoogstandjes terug te vinden zijn tijdens mijn lunchpauze. Van zodra ik met zulke zaken begin, dan weet ik dat dit project gaat falen, want dan ben ik te zeer gefixeerd op het helemaal geweldig en indrukwekkend maken. Dit project draait niet om culinair grootmeester te worden. Nope. Dit project draait om gezonder te leven en gevarieerder te eten.

Moest je ooit overwegen om zelf een Project Brooddoos te starten, dan geef ik je met veel plezier de volgende tips mee:

  • Koop voorgesneden groentjes. Ja. Het is lui-wijvigheid tot en met, en ja, je betaalt er wat meer voor, maar je bespaart je er tonnen tijd mee. Het is ook zoveel eenvoudiger. Zakje open. Grabbel. Groentjes in de brooddoos. Done.
  • Eenvoudige ingrediënten. Een eitje. Patatjes. Kerstomaatjes. Jonge sla. Worteltjes. Je komt er verder mee als je denkt en je kan er veel meer variaties mee maken dan je voor mogelijk houdt. De meest voor de handliggende ingrediënten, de minst exotische ingrediënten, zijn vaak de beste om als basis voor een Project Brooddoos gerecht te gebruiken.
  • Rinse. Repeat. Verandering van spijs doet eten, dat is een feit. Maar sommige gerechten zijn doodeenvoudig om te maken én ze zijn nog eens lekker ook. Waarom ze dan niet een paar keer laten terugkomen? Ik heb me al meerdere middagen op een bord tomaat-mozarella gestort en er werd al vaker een keer een stukje quiche meegenomen. Zo moet je soms niet nadenken over wat je gaat eten en dan moet je weer niet minuten lang in je koelkast staren om te zien wat je kan maken.
  • Overschotjes. Waarom opnieuw in de keuken aan de slag gaan als je overschotjes hebt die je anders misschien toch weggooit? Het moet niet veel zijn. Wat pasta, een wrap of wat rijst. Gooi er wat groentjes bij en je hebt een volwaardig middagmaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *