Overzicht week 6

Als ik goed geteld heb, was het vorige week de zesde week dat ik aan Project Brooddoos deed. Het lijkt alsof ik er al veel langer mee bezig ben en nee, die boterhammen met kippenwit en choco worden in het geheel niet gemist.

Maandag
Een blik op de koelkast vertelde me dat ik nog eitjes en kerstomaatjes had. Couscous staat hier praktisch altijd in de voorraadkast en ons plantje basilicum had behoorlijk z’n best gedaan om zeer mooie, sappige groene blaadjes te laten groeien. En ach, wat rozijnen kunnen nooit kwaad, dus die werden er dan ook maar door gedraaid. Zo werd mijn mediteraanse couscoussalade geboren.
Dinsdag
Een omeletje met paprika en chorizo. Doodeenvoudig, maar zo lekker!
Woensdag
Na zes weken Project Brooddoos is het ergens wel logisch dat de inspiratie begint op te raken. Op de koop toe waren de afgelopen twee weken zo ontzettend hectisch dat er nauwelijks tijd was om een planning te maken. Zo kwam het dus dat ik woensdagmiddag twee sandwichkes at. Gelukkig ligt mijn secret weapon of choice klaar: het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow. Ons Gwyneth gaat mij terug op de goede weg helpen. Ik voel dat!
Donderdag
Tegenwoordig eet ik op donderdag lunch samen met een collega. We plannen samen een maaltijd en verdelen de ingrediënten. Voor deze wrap met zalm en groensels, bracht de collega bijvoorbeeld de zalm mee en ik de wraps en het groensel. Dat smaakt, zo’n gedeelde maaltijd. Dikke aanrader.
Vrijdag
En soms heb je gewoon een beetje nood aan Pad Thai. Het begint me wel op te vallen met hoe weinig ik tegenwoordig eigenlijk genoeg heb. De portie was opvallend kleiner als andere keren, maar toch had ik een volledig verzadigd gevoel. Misschien had ik zelfs een beetje te veel gegeten, maar het smaakte zo hard. Oh Pad Thai ♥. En hey, een keer om de maand, dan mag dat, toch?
Zaterdag
Sandwichkes. Ik val in herhaling. Ik weet het. En weer geen foto’s.
Zondag
Verse pompoensoep. Vorige winter kreeg ik met gemak zo’n kom soep naar binnen. Nu duidelijk niet meer. Ik at misschien tien happen en toen had ik genoeg. Gewoon genoeg. En het was nogthans lekkere soep, potdekke!

One thought on “Overzicht week 6

  1. Hmmm, nu heb ik zin in een omeletje. En jeej voor soep! Vorige jaren keek ik er telkens tegenop, ik ben geen onvoorwaardelijke soepfan. Maar ‘t is zo gemakkelijk he. Ik denk er zelfs over na om een thermos aan te schaffen, zodat ik op het toekomstige werk ook soep kan eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *