De brooddozen

Lunchplannen op zich maken is één ding. Die lunchplannen verwezenlijken is een geheel ander ding, maar dan die heerlijke slaatjes, broodjes en wat nog niet heelhuids op het werk krijgen, dat is een behoorlijke uitdaging. Ik neem namelijk iedere dag de trein en moet dan nog een stukje wandelen tot aan het werk zelf. Tot nu toe deed ik het met een basic brooddoos waarin ik mijn bokes veilig kon vervoeren. Maar wat met soepen? Waarin moet je dat vervoeren zonder dat je met een soepvlek in je tas blijft zitten? Of yoghurt? Of curry’s? En hoeveel aparte potjes zou ik wel niet nodig hebben om allemaal aparte fruitjes en groentjes mee te nemen? Hoeveel afwas zou dit project me wel niet bezorgen?!

Gelukkig had ik al twee speciale “brooddozen” en ik kocht er nog snel een derde bij. Mijn oude, trouwe brooddoos die ik al sinds de lagere school overal mee naartoe sleur, die mag nu wel even de kast in. Jawel, dames en heren, u leest dat goed. Sinds de lagere school. Ze maken ze niet meer zoals toen, maar deze lunch boxen komen aardig in de buurt qua kwaliteit en handigheid.

Box ApetitBox Apetit van Black+Blum
De Box Apetit heb ik al eventjes, maar werd de afgelopen tijd niet zo vaak gebruikt, omdat het brooddoos ergens in een kartonnen doos op zolder stond. Jawel. Zo gaat dat dan als je verhuist. Maar eens ik mezelf had voorgenomen om wat extra tijd en energie in mijn lunch te steken, werd deze oude getrouwe lunch box snel van zolder gehaald. Hij heeft zich in het verleden al bewezen als ideale doos voor overschotjes, maar ook om slaatjes in mee te nemen naar het werk. Het hele systeem is ook lek-proof, wat een grote plus is natuurlijk.
€19,95 onder andere verkrijgbaar bij Kudzu

lunchpotLunch Pot van Black+Blum
Deze lunch pot is eigenlijk ideaal voor soepen, curry’s, noodles en andere soorten “vochtig” voedsel. Een van de gerechten waar wij nogal vaak overschotjes van hebben is een visstoofpotje met de nodige hoeveelheden room. In het kleinere potje bewaar ik dan de rijst en in het grotere potje komt een flinke portie van de stoofpot. Net zoals de Box Apetit uit dezelfde reeks, is ook deze “doos” lek-proof.
€19,95 onder andere verkrijgbaar bij Kudzu

sistemaSistema Slimline Quaddie Lunch Box
Dit is de nieuwe toevoeging aan de familie. Het was eigenlijk liefde op het eerste zicht met deze brooddoos. Al die ruimte, al die aparte vakjes,… Ideaal om allerhande soorten fruit en kleine versnaperingen in mee te nemen. In de grote ruimte onderin is er dan plaats voor een slaatje of wat broodjes. Dus een goede all-in-one doos, lijkt me. Ze is nog niet zoveel mee geweest naar het werk, dus ik moet nog even uitzoeken hoe lek-proof ze is.
Vanaf €7,50 onder andere verkrijgbaar bij Carrefour en Colruyt

En allemaal in een schoon groen kleurtje. Dat was eerder per ongeluk, maar het staat wel schoon in mijn keukenkast. 😀

One thought on “De brooddozen

  1. Die black + blum doosjes staan ook al lange tijd op mijn verlanglijstje. Beter eten onder de middag begint bij goede dozen. Als er telkens vanalles in je tas lekt is het ook niet te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *