Vragen staat vrij

Ik maak er geen geheim van dat ik bezig ben met mijn Project Brooddoos. Mijn collega’s kijken iedere dag mee naar wat ik eet, ik plaats iedere dag een foto op instagram en er is intussen ook een Facebook pagina en deze blog. Project Brooddoos is dus behoorlijk publiek en dat is nog zacht uitgedrukt. Maar dat wil dus ook zeggen dat er heel wat mensen mij vragen stellen over mijn project en mijn brooddoos. Hierbij een paar veel gestelde vragen.

Hoe lang doe je er eigenlijk over om zo’n brooddoos te maken? 
Niet lang. Het langste dat ik er tot nu toe over deed, was een half uur. Dat was toen ik de foccaccia maakte. Even wat deeg maken en afbakken kost gewoon wat meer tijd, maar een slaatje in je brooddoos steken is twee keer niets. Plus voorbereiding is alles!

Wat doe je als je een van je eigen experimenten niet lust? 
Er zit regelmatig een experiment in mijn brooddoos. Een receptje dat ik vind in een boekje of op het internet dat ik eens wil uitproberen. Ik weet wat ik graag eet en ik weet ook perfect wat ik niet lust. Je gaat me nooit vrijwillig bonen in mijn brooddoos zien steken. Nooit. Maar deze week heb ik me mispakt aan een receptje en kreeg ik het eten niet binnen. Dus zat ik een halfuur na de lunch nog met een grommende buik. Ik was daar niet op voorbereid, nee. Dus heb ik eens lief gekeken naar een collega en die heeft me dan voorzien van een stuk chocolade. In het vervolg zorg ik wel dat ik altijd een Granny of iets dergelijks in mijn schuif op bureau heb liggen, want boy oh boy, dat wil ik niet nog eens meemaken.

Is het een soort dieet dat je aan het volgen bent? 
Ha! Nee en ja. Nee, het is geen Weight Watchers of Atkins of Paleo of wat dan ook. Ik noem het zelf lachend “het gezond-verstand-dieet”. Iedereen weet wat hij of zij zou moeten eten. Iedereen weet wat gezond is en wat niet gezond is (dat hoop ik toch alleszins). Dit is het eten dat mijn gezond verstand zegt dat ik mag en kan eten.

Heb je zelf nog vragen?

Laat ze gerust achter en dan zie ik of er nog iets interessants tussen zit om een andere keer te beantwoorden. Je kan ze anoniem stellen via het onderstaande formuliertje of je kan gewoon je vraag achterlaten in de reacties.
[contact-form][contact-field label=’Jouw vraag’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *