Het Ontbijtplan

Voor het ontbijt heb ik al een plan. Momenteel bestaat deze maaltijd uit drie of vier boterhammen. Eén met salami en twee of drie met choco. Dear old choco. Met deze hoeveelheid kom ik meestal wel even toe, maar zo rond elf uur begint mijn buik toch meestal te grommen. Het is dus niet genoeg ook al zijn het behoorlijk wat caloriën die ik tot mij neem. Ik maak me geen illusies, een boke met choco, dat is een caloriebommetje. Twee of drie bokes met choco, dat is vragen om een hartaanval op termijn.

Een tijdje terug heb ik een paar weken geëxperimenteerd met overnight oats. Overnight wattes? Overnight oats, havermout die je ‘s nachts in de frigo laat staan met wat yoghurt er bij zodat die de volgende ochtend lekker mals is. Ik had een fijn receptje uitgedokterd en het hongergevoel bleef net zoals bij de bokes weg tot ongeveer elf uur ‘s ochtends. Een goede vervanger dus ware het niet dat yoghurt al eens een rare invloed kan hebben op een darmflora. Het is ook nooit goed.  😉

Maar ik wil die overnight oats terug invoeren. Deze keer in combinatie met fruit, zaden en noten. Ik las op het wereldwijde web dat door toevoeging van plantaardige vetten, het honger gevoel dat de kop op steekt rond elf uur toch nog een uurtje zou kunnen uitgesteld worden. Het proberen waard. Als ik dan ook zorg voor een gezond elf-uurtje, dan zijn we helemaal settled voor het ontbijt.